ΑΓΡΑ

ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΩΔΕ

ΜΕΡΟΣ Α' Ωσαννά
ΜΕΡΟΣ Β' Είσοδος στα Ιεροσόλυμα
ΜΕΡΟΣ Γ' Οίκος εμπορίου
ΜΕΡΟΣ Δ' Μυστικός Δείπνος
ΜΕΡΟΣ Ε' Το συμβόλαιο
ΜΕΡΟΣ ΣΤ' Όπου ην κήπος
ΜΕΡΟΣ Ζ' Μαγδαληνή
ΜΕΡΟΣ Η' Παλινωδία
ΜΕΡΟΣ Θ' Εγκώμιον
ΜΕΡΟΣ Ι' Εις το πραιτώριον
ΜΕΡΟΣ ΙΑ' Εκ νεκρών
ΜΕΡΟΣ ΙΒ' Τετέλεσται

7,13 €

DON GIOVANNI

Στον "Ντον Τζοβάννι", ήδη εκ του τίτλου, οι παλαιές εκείνες προσδοκίες και βεβαιότητες για τη λογοτεχνία επιδιώκεται να υπονομευθούν για μια ακόμη φορά (ενδιαφέρον θα είχε να διερευνηθεί πότε δεν υπονομεύονταν). Ο Γιώργος Κοροπούλης ακολουθώντας μια διεθνή μετα-μυθιστορηματική τάση (δεν θα πούμε ακόμη συρμό), αποπειράται να εκδυθεί τη λογοτεχνικότητα επιστρατεύοντας λογοτεχνικούς τρόπους και μορφές - και μάλιστα από τους πιο αυστηρούς και παραδοσιακούς.

8,12 €

Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

« Όλα έμοιαζαν κανονικά αλλά τίποτα δεν ήταν, γιατί όταν το λιοντάρι γονατίζει, όταν τα νύχια του γίνονται άχρηστα ροκανίδια ξύλου, δεν κάνουν πια κανέναν να τρέμει, όταν η πεθαμένη φλόγα των ματιών του εμπνέει περισσότερο θλίψη από τρόμο, ένα άτονο βλέμμα στραμμένο σε μια εσωτερική σκοτεινιά σ’ ένα σαρκίο διαλυμένο, σπασμένο...».

 

13,49 €

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΛΦΟΥ ΜΠΑΤΗ

Ποιός ήταν ο Ροδόλφος Μπάτης, ο άνθρωπος με τα πολλά πρόσωπα που βρισκόταν στη σκιά συγκλονιστικών γεγονότων της πολιτικής ζωής των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του 1950; Μια προσωπικότητα της εποχής με περίεργο παρελθόν και χωρίς μέλλον.

12,00 €

Ο ΜΑΙΓΚΡΕ ΚΑΙ Η ΝΕΚΡΗ ΚΟΠΕΛΑ

Χρόνια ολόκληρα, η Λουίζ έψαχνε επίμονα τη θέση της χωρίς ποτέ να τη βρει. Χαμένη σ’ έναν κόσμο που δεν τον καταλάβαινε, γραπώθηκε απελπισμένα από την πρώτη τυχούσα γυναίκα, και αυτή κατέληξε να τής τη φέρει. Μόνη, σκλήραινε μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον, όπου μάταια προσπαθούσε να μάθει τους κανόνες του παιχνιδιού. Μάλλον δεν γνώριζε τίποτα για τον πατέρα της. Από μικρή, ήδη, θα έπρεπε να αναρωτιέται γιατί η μητέρα της δεν ήταν σαν τις άλλες, γιατί οι δυό τους ζούσαν διαφορετικά απ’ τους γείτονες.

12,72 €

ΒΟΫΤΣΕΚ [ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΜΠΥΧΝΕΡ ] ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Aν ο "Βόυτσεκ" αποτελεί μια λαχανιασμένη, θραυσματική σύνοψη στο θεατρικό έργο του Μπύχνερ, κείμενο κατεξοχήν αποσπασματικό, τότε ο "Ουρανός Άουσβιτς", που προέκυψε έπειτα από μια επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης τον Σεπτέμβριο του 2007, δεν είναι παρά η μάταιη απόπειρα να διατηρηθεί η προσωπική μνήμη προτού κομματιαστεί, γίνει θραύσματα και εξαφανιστεί.

Τα δύο γραπτά παρουσιάστηκαν σε ισάριθμες εικαστικές εκθέσεις το 2017 και δουλεύτηκαν ξανά για την παρούσα έκδοση.

9,00 €

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Η Κατάρρευση (The Crack-up), που δημοσιεύτηκε το 1936 στο περιοδικό Esquire, είναι αυτοβιογραφικό δοκίμιο ωμής ειλικρίνειας, όπου συνυπάρχουν αυτοοικτιρμός και υπερηφάνεια. Κείμενο πικρό, που δεν του λείπει το χιούμορ, καταγράφει τη « σκοτεινή νύχτα της ψυχής, που είναι πάντα τρεις το πρωί, κάθε μέρα ». [...] 

6,50 €

Σελίδες