1982

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Εδώ ληξιαρχείο. Καταγραφή ονομάτων. Με τη σειρά ή ανάκατα. Άτσαλα. Εδώ σταθμός, εδώ σταθμός. Πάγκοι παλιοί, ξύλινοι. Στη σειρά, περιμένουν. Συγγενείς και φίλοι. Πιο πολύ, μένουν. Όχι περιμένουν. Μένουν. Απλά. Σαν να ‘ναι μια σειρά από σπασμένα ενθύμια. Πολύ παλιά και πολύ σπασμένα. Στα δύο. Στα οχτώ. Στα δεκάξι. Παλιά ενθύμια για να διαγωνίζεται η μνήμη. Και μια φωτογραφία με ήλιο.

10,13 €

Ι ΤΖΙΓΚ Β ΤΟΜΟΣ - ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΧΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

( . . .) Με τη δύναμη της πανάρχαιας και αιώνιας αλήθειας, που εκφράζει το "Βιβλίο των Αλλαγών", αρχίζουμε να κατανοούμε τη σημασία και το ρόλο της "Αλλαγής", δηλαδή της ροής των φαινομένων και των γεγονότων σε μια πλήρη λειτουργική σύνδεση, καθώς αυτά λαμβάνουν χώρα στον κόσμο της ύλης και εμφανίζονται στο πεδίο συνείδησης του ανθρώπινου όντος. Έτσι το Ί Τζίγκ γίνεται ένας δάσκαλος, που είναι δυνατόν να μας οδηγήσει σε μια βαθιά αντίληψη και κατανόηση των όσων μας συμβαίνουν, ώστε να βρούμε την ουσιαστική και λειτουργική θέση της ύπαρξής μας.

32,00 €

Η ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Κ. ΒΑΡΝΑΛΗ

"Το κεφάλι του λαού. Να το πρόβλημα!". Η συνείδηση του λαού, του μεγάλου πλήθους πού ζει μέσα στη φτώχεια, μα και μέσα στην πρόληψη, τη συνήθεια, το σκοταδισμό, την αντιδραστικότητα. Η συνείδηση του άθλιου και εξαθλιωμένου πλήθους - αυτό είναι ένας από τους κύριους καημούς, η μεγάλη έγνοια που διατρέχει το έργο του Κ. Βάρναλη.

9,00 €

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ή ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

"... Και στο εγγυώμαι, φίλε μου, πως δεν θα πλήξεις..." Έτσι αρχινά ο Απουλήιος της "Μεταμορφώσεις" του -που οι μεταγενέστεροι τούς πρόσθεσαν τον τίτλο "Χρυσός γάιδαρος"- ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα της δυτικής λογοτεχνίας, γραμμένο τον 2ο αιώνα μ.Χ., ένα απολαυστικό και συναρπαστικό βιβλίο που αγαπήθηκε όσο λίγα στην εποχή του...

13,32 €

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Σ' αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας καταρρίπτει με ιστορικά και πολιτικά επιχειρήματα τη σκευωρία του "προβλήματος της τρομοκρατίας" και καταγγέλει ότι το ίδιο το ιταλικό κράτος κατευθύνει και εκτελεί όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες, που τις αποδίδει άλλοτε στους φασίστες κι άλλοτε στους κομμουνιστές, από τη σφαγή της πλατείας Φοντάνα το 1969 μέχρι τη δολοφονία του Μόρο

8,00 €

Σελίδες